Podívejte se na našeho průvodce nejlepšími bezplatnými online softwarovými nástroji CAD, které jsou nyní k dispozici pro online 3D modelování. Některé lze také upgradovat a přidat další funkce.

Při učení, jak používat software CAD, existuje řada překážek, které mohou překážet při tvorbě vašich 3D nápadů na rozsáhlém digitálním pracovním prostoru. To zahrnuje strmou křivku učení, která přichází s ovládáním CAD softwaru, spousty času a většinou i náklady na samotný software.
Naštěstí najdete řadu bezplatných online softwarových nástrojů CAD, pokud víte kde hledat. Bezplatné online softwarové nástroje CAD umožňují uživatelům provádět i sofistikované technické projekty, často v rámci standardního webového prohlížeče.
Používání bezplatných softwarových nástrojů online CAD má mnoho výhod. Nejviditelnější výhodou je to, že k zahájení není zapotřebí žádný závazek ani hotovost. Rovněž není třeba instalovat velké programy, které zabírají místo na vašem disku.
Kromě toho je zde možné využívat mnoho pokročilých bezplatných softwarových CAD nástrojů online, což znamená, že si můžete zakoupit další cloudové úložiště, přístup pro více spolupracovníků nebo rozšířenou sadu funkcí, když to budete potřebovat. To je hlavní výhoda zejména pro malé podniky, které jsou nuceny počítat se štíhlým rozpočtem.
vectary vectary2
Zde jsme pro vás připravili výběr z nejznámějších a nejvíce používaných online CAD editorů. Koneckonců si všechny můžete bezplatně vyzkoušet.
Doporučujeme vám Tinkercad, který má skvěla instruktážní videa pro začátečníky.

TinkerCAD

začátečník

Free
Zdarma
3D funkce
2D funkce
Formáty 123dx, mb, obj, svg, STL

BlocksCAD

začátečník

Free
Zdarma
3D funkce
2D funkce
Formáty dxf, off, STL

3D Slash

začátečník

Free - 2$/měsíc
Zdarma
3D funkce
2D funkce
Funkce 3dslash, obj, STL

SketchUP

pokročilý

Free
Zdarma
3D funkce
2D funkce
Formáty dwg, dxf, 3ds, dae, dem, def, ifc, STL

Vectary

pokročilý

Free - $19/měsíc
Zdarma
3D funkce
2D funkce
Formáty glTF, GLB, STL

Fusion 360

profesionál

Free student - $495/year
Zdarma
3D funkce
2D funkce
Formáty dwg, dxf, f3d, igs, obj, pdf, sldprt, stp